Vind je mij?

Religie

In het spel

Heel wat jongeren in het spel beleven de rooms-katholieke godsdienst. Maar ook jongeren met een andere religie komen naar voor.

Welke godsdiensten kwamen nog aan bod? Wat zijn de verschillen tussen deze godsdiensten?

Naar de realiteit

De bevolking van Oeganda bestaat vooral uit christenen. De katholieke kerk telt het grootste aantal aanhangers, gevolgd door de anglicaanse kerk van Oeganda. Een minderheid van de bevolking is islamitisch. Ook de evangelische en pinkstergemeenten (born again) zijn erg actief.
De pinksterbeweging is een christelijke stroming die sterk de nadruk legt op de Heilige Geest. De apostelen van Jezus ontvingen die op Pinksterdag.

Het is algemeen aanvaard om met iemand van een ander geloof of een andere strekking binnen een bepaalde religie te trouwen. Men verwacht wel dat beiden dezelfde religie nemen wanneer ze in het huwelijksbootje stappen. Meestal volgt de vrouw het geloof van de man. Het kan ook dat beiden hun geloof blijven behouden, maar dat is niet zo veel voorkomend. Met iemand van een andere bevolkingsgroep  trouwen is vaak minder evident.

Oegandezen brengen hun geloof zeer vaak in de praktijk. Zo worden zowel formele als informele bijeenkomsten voorafgegaan door een gebed. Voor het eten bidden de meeste mensen ook.

De christenen in Oeganda zijn streng gelovig.

Bidden jullie voor een maaltijd of voor een bijeenkomst? Weten jullie of jullie grootouders dit nog doen, of hebben gedaan?  Hoe belangrijk is geloof nog voor jou en jouw familie? Wat zouden jullie ouders ervan vinden mocht jouw lief een andere godsdienst beleven? 

Terug naar overzicht
<
>
x
content crackers twitter content crackers facebook content crackers google+ content crackers linkedin content crackers mail content crackers whatsapp

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

x